Xbox One är en relativt ny spelkonsol som konkurrerar med riktigt stora märken så som Playstation 4, Nintendo Switch och Wii U. Första gången den visades upp för marknaden var under en presskonferens år 2013. Sedan släpptes den några månader senare först i USA för att några månader senare släppas i Sverige, och då hade det redan hunnit bli år 2014. Ett år senare kom det en uppdatering för denna konsol som kom att kallas för ”The new experience”. Denna uppdatering räknas som enormt viktig och som den största i hela Xbox historia. Uppdateringen gjorde så att de sociala möjligheterna ökade markant och ledde till att man nu kunde göra många fler moment med sina medspelare och vänner. Dessa möjligheter gjorde konsolen mycket populär.

Spel för Xbox One

Nu finns det en uppsjö av spel för just Xbox One och det finns många olika alternativ att välja bland. Olika kategorier och olika handling. Dessa är några av spelen du kan välja mellan: Kingdom Hearts 3, Resident evil 2, Just Cause 4 – Standard Edition, Overkill’s The Walking Dead, Red Dead Redemption, Battlefield V – Standard Edition, Lego DC Super-Villains, Call of Duty: Black Ops 4.

Handkontrollen till Xbox One

Företaget som tillverkar Xbox One heter Microsoft, ett företag som de flesta känner till. Och eftersom det är samma företag som även ligger bakom dataprogrammet ”Windows”, som idag används över hela världen, så betyder detta att handkontrollen till Xbox One även fungerar till Windows 7 och Windows 8. Enligt Microsoft själva så kostade det över 100 miljoner dollar att utveckla den här handkontrollen.

Kommande utveckling

I teknikens värld så stannar utvecklingen aldrig upp utan det arbetas ständigt med att komma fram med bättre versioner. Och i detta sammanhang behöver ”det gamla” inte vara mer än ett år gammalt för att räknas som uråldrigt. Därför meddelade även Microsoft år 2017 att de arbetat fram en ny konsolmodell av Xbox One, nämligen Xbox One X som släpptes i Sverige samma år.

30 augusti, 2018