PS4, eller Playstation 4 som det egentligen heter, är en spelkonsol från Sony Computer Entertainment. Det är, som namnet antyder, deras fjärde spelkonsol och är den åttonde generationens spelkonsol. PS4 lanserades i november 2013, och 2016 kom PS4 Slim som ersättare. PS4 Slim är en smalare variant av spelkonsolen. För de som är riktiga spelfantaster kom också Playstation 4 Pro år 2016 som är en starkare variant av spelkonsolen. Med Playstation 4 kom också en helt ny handkontroll, Dualshock 4, som har en touchplatta och belysning där bak som ändrar färg beroende på hur det går i ditt spelande.

Specifikationer och tjänster

Playstation 4 kommer med olika storlekar på sin hårddisk, det finns från 500 GB ända upp till 2 TB. Du kan även ansluta en extern hårddisk via USB om ditt minne inte räcker till. Det finns en Playstation Camera som är ett separat tillbehör som funnits från början. Den kan du använda till bland annat inloggning med ansiktsigenkänning. Du kan också bli medlem i Playstation Network (PSN) som även erbjuder plusmedlemskap där du får förmåner och liknande. Playstation har också en onlinebutik, Playstation Store, där du kan köpa spel och speltillägg. Vid köp av spel där kan du börja spela ett spel innan det är riktigt färdigladdat.

PS4 har flera användningsområden

Playstation 4 erbjuder ett stort utbud av spel i alla olika genrer. Det finns spel i vanliga utgåvor och specialutgåvor, om du har ett spel på skiva kan du köpa tillägg digitalt via Playstation Store. Men Playstation 4 är så mycket mer än spel. Spelkonsolen fungerar också som en Blu-ray spelare där du kan kolla på filmer med bra bild. Du kan också ladda ner exempelvis Spotify och Netflix för att streama både musik, film och serier. Så man kan säga att Playstation 4 är det enda du behöver för att kunna spela, streama film, serier och musik, allt på en och samma plats.

8 september, 2018